A rikochhoz a rizst megmossuk, majd felöntjük fél liter vízzel, megsózzuk, és lefedve addig főzzük, míg a vizet magába szívja.
Hozzáöntjük a hideg tejet, felforraljuk, és nagyon kis lángon, lefedve, néha megkeverve, készre főzzük a rizst. Állni hagyjuk, hogy kicsit hűljön, közben az esetleg maradt folyadékot magába szívja.
A vajat és a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd belereszeljük a citromhéjat. A tojásfehérjéket habbá verjük. A vajas keveréket a rizshez forgatjuk, majd óvatosan a tojásfehérjehabot is hozzákeverjük.
Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe, vagy kör alakú kapcsos tortaformába simítjuk a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, majd megkenjük vékonyan a lekvárral, visszatoljuk a sütőbe, és és további 10 percig (pirulásig) sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.