A kifliket felkarikázzuk, és a meleg, cukros tejbe tesszük.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat simára keverjük a maradék cukorral, a fehérjéket pedig kemény habbá verjük.
Egy tűzálló tálat a vaj felével kikenünk, majd az aljára tesszük a kiflikarikák felét, és ráöntjük a cukorral elkevert tojást.
Az almákat cikkekre vágjuk.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a másik két evőkanálnyi vajat, és pár percig pirítjuk rajta a alma-cikkelyeket. Ezután megszórjuk fahéjjal, majd a kiflikarikákra tesszük a gyümölcsöt. Megszórjuk az egészet egy kis cukorral, majd következhet a kiflikarikák másik fele, és a lekvár.
180 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd rátesszük a fehérjehabot, és további 10 percig sütjük, amíg a tetje kicsit megpirul.
Megjegyzés
Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.