A brióst felkockázzuk, egy tálba tesszük, és a reszelt citromhéjjal összeforralt tejjel leöntjük. A tojások sárgáját fehéredésig habosítjuk 3 dkg cukorral, majd ezt is a beáztatott brióshoz forgatjuk.
A keveréket egy kivajazott tepsiben (kb. 20 × 30 cm) egyenletesen elosztjuk, és jól lenyomkodjuk, hogy minél tömörebb állagú legyen. A tetejét megkenjük a baracklekvárral és megszórjuk durvára vágott dióval.
Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, egy lábasba tesszük, majd megszórjuk 3 dkg cukorral, és lassú tűzön karamellizáljuk. Ha megpuhult, még melegen elsimítjuk a rakás tetején.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, majd 15 percre betesszük a tésztánkat.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáfacsarunk pár csepp citromlét, és kanalanként hozzáadunk 7 dkg cukrot. A habot az elősütött tésztánk tetejére halmozzuk.
A sütő hőmérsékletét 190 fokra emeljük, és kb. 10 perc alatt készre sütjük a máglyarakást.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.