Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Máglyarakás briósból recept
recept
Egyszerű

Máglyarakás briósból

45 perc
4 adag
Átlagos
2023. 02. 25.
Frissítve: 2025. 01. 06.

Elkészítés

  1. A brióst felkockázzuk, egy tálba tesszük, és a reszelt citromhéjjal összeforralt tejjel leöntjük. A tojások sárgáját fehéredésig habosítjuk 3 dkg cukorral, majd ezt is a beáztatott brióshoz forgatjuk.
  2. A keveréket egy kivajazott tepsiben (kb. 20 × 30 cm) egyenletesen elosztjuk, és jól lenyomkodjuk, hogy minél tömörebb állagú legyen. A tetejét megkenjük a baracklekvárral és megszórjuk durvára vágott dióval.
  3. Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, egy lábasba tesszük, majd megszórjuk 3 dkg cukorral, és lassú tűzön karamellizáljuk. Ha megpuhult, még melegen elsimítjuk a rakás tetején.
  4. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, majd 15 percre betesszük a tésztánkat.
  5. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáfacsarunk pár csepp citromlét, és kanalanként hozzáadunk 7 dkg cukrot. A habot az elősütött tésztánk tetejére halmozzuk.
  6. A sütő hőmérsékletét 190 fokra emeljük, és kb. 10 perc alatt készre sütjük a máglyarakást.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Máglyarakás – a klasszikus recept
Recept
Bonyolult

Máglyarakás – a klasszikus recept

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Rizskoch baracklekvárral
Recept
Bonyolult

Rizskoch baracklekvárral

55 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Máglyarakás kalácsból
Recept
Egyszerű

Máglyarakás kalácsból

75 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Medvehagymás-tojásos felfújt
Recept
Bonyolult

Medvehagymás-tojásos felfújt

55 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Máglyarakás
Recept
Egyszerű

Máglyarakás

65 perc
|
8 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Szőlős-mazsolás felfújt
Recept
Egyszerű

Szőlős-mazsolás felfújt

45 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Máglyarakás
Recept
Bonyolult

Máglyarakás

65 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Máglyarakás
Recept
Mester

Máglyarakás

60 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Herczeg Zsuzsanna szerző profilképe

Herczeg Zsuzsanna

Hasonló receptek

Máglyarakás – a klasszikus recept
Recept
Bonyolult

Máglyarakás – a klasszikus recept

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Máglyarakás recept
Recept
Egyszerű

Máglyarakás

65 perc
|
8 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.