A szőlős-mazsolás felfújt elkészítéséhez a mazsolát leöblítjük, beáztatjuk. A szőlőt leszemezzük, megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, és a feleket is még kettévágjuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A cukrot a vajjal és a tojások sárgájával habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, majd a lisztet.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a masszához keverjük, ügyelve, hogy ne törjön össze. Végül a szőlőszemeket és a lecsepegtetett mazsolát is hozzáadjuk a tésztához.
A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük.
A pudingformákat vagy egy hatrészes muffinformát kivajazunk, kilisztezünk, és egyenletesen elosztjuk benne a tésztát. A sütőben 15 perc alatt készre sütjük (érdemes tűpróbát végezni, akár hurkapálcikával is). A sütőből kivéve tálaljuk. Kínálhatunk mellé vaníliasodót, csokiszószt és/vagy házi lekvárt is.
Megjegyzés
A recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. 1 db 331 kcal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.