A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban, hozzáadjuk a mazsolát és a diót is, majd hozzáöntjük a kókuszolajat és a vizet is, majd néhány lágy mozdulattal összedolgozzuk a tésztát. (Ha a kókuszzsír kemény, a vizet felmelegítjük, és amikor forró, leöntjük vele zsírt, ami így felolvad, és a vízzel együtt a tésztába öntjük.)
A muffinkészítés egyik titka, hogy soha ne kevergessük hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyjuk sokáig állni. Ha kevés a folyadék akkor tegyünk még hozzá annyit, hogy a tészta lágy legyen, majd adagoljuk a tésztát a kibélelt vagy kikent muffinformába. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Nagyon szeretek muffint készíteni, mert gyors, látványos, ízletes, változatos. Egy muffin elkészítése 10 percet sem vesz igénybe - amiből kb 5 perc a mosogatás:) plusz a sütési idő, amíg tudsz mást csinálni. És utána... friss süti illat, isteni, friss ízek, langyos tészta. puha állag, gyönyörű látvány na és még ha olyan alapanyagokból csinálod egészséges is lehet - ellentétben a bolti kekszekkel, sütikkel. Az otthon készült finom muffin ideális ebéd utáni sütinek, vagy csak úgy délutáni nasinak pl. ma vasárnap délutánra:) vagy reggelire, uzsonnára, de lehet vacsora étel is. Gyerekeknek egész pici kortól jó alternatíva a bolti péksütemények, dobozos kekszek, desszertek helyett. A friss jó, tiszta minőségű alapanyagokból készült házi ételekkel elkerülhető a gyerekeknél kialakuló táplálékérzékenység, allergiák. Ma ekadasi napja van - erről bővebben egy korábbi bejegyzésben olvashatsz itt. Ilyenkor nem fogyasztunk gabonaféléket. így a mai ebéd utáni desszertnek egy gluténmentes, hajdinalisztes mazsolás diós muffint készítettem. A mazsolás diós ízesítés egy elég klasszikus ízkombináció, amit a legtöbben szeretnek:)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.