A diós-mazsolás kenyér elkészítéséhez a vízben szétnyomkodjuk a kovászt, hozzáadjuk a kétféle lisztet, és kézzel elkeverjük, majd dagasztani kezdjük.
Amikor összeállt a tészta, hozzáadjuk a sót, és tovább dagasztjuk. A tésztát a tálból kivéve átgyúrjuk a gyúrótáblán is. Ezután hozzáadjuk a beáztatott mazsolát és a durvára tört diót, és belegyúrjuk.
A tésztát letakarjuk, és 30 percig pihentetjük.
A gyúrótáblát vékonyan leolajazzuk, a kenyértésztát széthúzzuk rajta, összehajtjuk, majd újabb 30 percen át letakarva pihentetjük. Ezután újra áthajtjuk, majd ismét fél órát pihentetjük. A harmadik fél óra letelte után még egyszer, utoljára áthajtjuk, majd lefedve 1 órán át hagyjuk érni a tésztát.
Lisztezett deszkára kitesszük a tésztát, ujjbeggyel átnyomkodjuk. Elfelezzük, az egyik feléből formázhatunk cipót, a másikból hosszúkás veknit. Lisztezett szakajtóba tesszük, lefedjük ruhával, és 1 órán át kelesztjük.
A cipókat sütőpapírral bélelt sütőformába tesszük. Hosszan bevágjuk. Lefedve 25 percen át sütjük 250 fokon, majd a fedőt levéve 210 fokon további 20-25 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.