Lágy habbá verjük a tojásfehérjéket a sóval. Kis adagokban hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, amíg fényes, sűrű, kemény habot nem kapunk. Végül beleforgatjuk a darált diót.
Az ostyalapokat szilikonspatulával, óvatosan megkenjük a diós krémmel.
Egy nagy tepsibe pakoljuk őket, és kb. 10 percig szárítjuk 160 fokra előmelegített sütőben.
A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni. Éles késsel hosszú csíkokra vágjuk. Tálaljuk frissen, de jól zárható dobozba téve akár 1-2 hétig is eltartható.
Ez a sütemény mogyoróval is tökéletesen működik - nézd meg videón, hogyan készül!
Megjegyzés
Egy darab: 65 kcal
Nemcsak dióval, de mogyoróval, mandulával is nagyon finom!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.