Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Körömpörkölt csülökkel
Krémes spenótfőzelék
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Hagymás rostélyos
Klasszikus stíriai metélt
Tárkonyos csirkeraguleves
Csupacsokis brownie
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus grízgaluska leves
Farsangi szalagos fánk
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tojásos nokedli fejes salátával
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kuglóf
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék
Szőlő

Receptek szőlő hozzávalóval

Leírás

A szőlő az ősz slágergyümölcse. Persze, nem kell őszig várni, hogy megkóstolhassuk, július végén-augusztus elején már elérhetőek az első korai fajták. Nagyon finom nyersen fogyasztva, szőlőléként lepréselve, de süteményekbe, lepényekbe is tölthetjük. Saláták alapanyaga lehet, és húsok mellé is süthetjük. Még a palacsinta vagy a tejberizs is gazdagabb ízvilágot kap tőle. Persze a borokat is meg kell említeni, az ősz elképzelhetetlen szőlőszüret nélkül.

Magas szőlőcukor tartalmának köszönhetően igazi bomba, ha gyorsan szeretnénk energiához jutni. Vitamin- és ásványi anyagtartalma vitathatatlan, ahogyan az egészségre gyakorolt hatása is.

Mikor vedd?

Az első, korai fajták már július végén-augusztus elején kaphatóak, és késő ősszel is megtalálod az élelmiszerüzletek polcain.

Hogyan tárold?

Hűtőszekrényben, és lehetőség szerint minél frissebben használd fel.
Tápérték(100 g)
69 kcal Energia
0.2 g Zsír
17.2 g Szénhidrát
0.7 g Fehérje
Szőlő receptek (204 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.