Tésztához:Tojásokat szétválasztjuk, fehérjéből kemény habot verünk.Tojássárgájához keverjük a cukrot, és óvatosan beleforgatjuk a habot.Lisztet elkeverjük a sütőporral, és a habhoz adjuk fakanál segítségével.Vajjal kikent, liszttel meghintett, kapcsos tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.Amikor megsült és kihűlt, kivesszük a formából.Krémhez:Zselatint felmelegítjük 0.5 dl vízben.Tejszínt a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a feloldott zselatint, és még pár percig keverjük.Tejhez adjuk a pudingport, vaníliás cukrot, majd sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni.Amikor kihűlt, óvatosan összekeverjük a habbal, és rákenjük a tészta tetejére. 1 óra hosszára hűtőbe tesszük.Tetejére:Körtét felszeleteljük, 1-1 szeletet a megdermedt krémre teszünk. 1-1 kiviszelet a bohócok szemei, feldarabolt szőlőszemek a haja, megpucolt mandarinszeletek a sapkája, és az almából kivágjuk az orrát és a száját.Színtelen tortazselét a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük, leöntjük vele a tortát, és pár óra hosszára hűtőbe tesszük.Miután megdermedt, tálcára tesszük.
Megjegyzés
Születésnapra készítettem el ezt a tortát. Mert nem csak a gyerekek örülnek a bohócnak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.