A Waldorf-saláta zellert meghámozzuk, gyufaszál vékonyságú, 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk, meglocsoljuk citromlével.
A megtisztított almát vékony metéltre vágjuk, szintén meglocsoljuk citromlével.
A dióból néhány szemet félreteszünk díszítésre, a többit durva darabokra vágjuk.
A kefirből és a tejfölből a mustárral, sóval, őrölt fehérborssal tartármártásszerű öntetet készítünk ízlés szerint. Az alma- és a zellercsíkokat összekeverjük a dióval, majd az öntettel.
A keveréket tépett salátalevelekre halmozzuk, tetejét az egészben hagyott diódarabokkal és akár szőlőszemekkel díszítjük, és 1-2 órai hűtés után tálaljuk.
Megjegyzés
A Waldorf salátát ízlés szerint gazdagíthatjuk apró kockákra vágott pirított csirkemellel is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.