Egy nagy tálban összekeverjük a búzadarát a tejjel, majd letakarva 3/4 órán keresztül pihentetjük. Ezután hozzáadjuk a megolvasztott vajat.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat elhabarjuk, majd a búzadarás masszához keverjük a citrom lereszelt héjával és a kétféle cukorral együtt. Azután óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Egy kivajazott tűzálló tálba simítjuk a masszát, és a 230 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje megszilárdul. (Ügyeljünk rá, hogy ne piruljon meg!) Azután 190 fokra állítjuk a sütő hőfokszabályzóját, fakanállal felaprítjuk a tésztát, átkeverjük, és addig sütjük tovább, amíg teljesen át nem sül.
A megmosott szőlőszemeket lábasba tesszük, felöntjük az almaborral, felforraljuk, majd közepes lángon addig főzzük, amíg a szemek megpuhulnak. Végül leszűrjük a keveréket. Ezzel tálaljuk a császármorzsát. Ízlés szerint megszórhatjuk egy kevés porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.