A szőlőfürtöt leszemezzük, alaposan megmossuk, majd félbevágjuk a szemeket, és óvatosan eltávolítjuk a magokat. (Érdemes nagyobb szemű szőlőt választani, és akkor a kés hegyével egy gyors mozdulattal el tudjuk távolítani a magokat).
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, egy csipet sót, a darált diót, az őrölt fahéjat, és összekeverjük.
A porcukorhoz hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot, az egész tojást, a reszelt citromhéjat, a tejszínt, és simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztes-diós keveréket, fakanállal alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk a kimagozott szőlőt és óvatosan eldolgozzuk a masszát.
Az édes morzsához a hideg vajat, a cukrot és a lisztet az ujjbegyünkkel nagyjából elmorzsoljuk.
A muffin formát kibéleljük, belekanalazzuk a masszát, majd megszórjuk a tetejét az édes morzsával.
Előmelegített sütőbe helyezzük a muffinokat, majd közepes hőmérsékleten (nagyjából 160 Celsius-fokon), 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve pár percig hagyjuk a formában hűlni, majd rácsra helyezzük és teljesen kihűtjük.
Megjegyzés
Az elkészült muffin tésztája a szőlőszemekkel finom és szaftos, a tetején pedig ropogósra sült az édes morzsa.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.