A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel és az őrölt korianderrel, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
Az almának eltávolítjuk a magházát, majd vastagabb szeletekre vágjuk. A lilahagymát megpucoljuk, majd szintén vastagabb szeletekre vágjuk. A szőlőt megmossuk, majd leszemezzük.
A tepsit kikenjük a zsírral, majd belefektetünk két-három szelet almát, ráhelyezünk egy szelet befűszerezett húst úgy, hogy félig fedje az almaszeleteket, majd ráteszünk két-három szelet lilahagymát. A rétegezést addig folytatjuk míg elfogynak a hozzávalók. Ezután megszórjuk a zsályalevelekkel, aláöntjük a bort, majd lefedjük a tepsit alufóliával.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten, kb. másfél óra alatt puhára pároljuk. Amikor a hús már puhára párolódott, levesszük a fóliát, majd visszatesszük a sütőbe, és pár perc alatt szép pirosra sütjük.
Megjegyzés
Ajánlani tudom mindazoknak, akik szeretik az édes és sós ízeket együtt, valamit a hús és gyümölcs párosítást.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.