A lentojáshoz a 2 ek. lenmagot egy kisebb edénybe tesszük és felöntjük 6 ek. vízzel, alaposan összekeverjük és hagyjuk besűrűsödni. Ezután ha nem bolti lisztet használunk, (zabpehely késes aprítóban ledarálva – szükség esetén jelölten gluténmentes) kimérjük és késes aprítóban a ledaráljuk zabpelyhet. Utána tálba tesszük fahéj, só és szódabikarbóna kíséretében.
Az almát és banánt hámozás után szintén az aprítóba tesszük és pépesre turmixoljuk. (Másik lehetőség, hogy az almát a reszelő kisebb lyukú oldalán lereszeljük, a banánt pedig villával pürésítjük.) Ezután a zabhoz adjuk, jól összekeverjük, majd állni hagyjuk, amíg a sütő bemelegszik 180 fokra alul-felül sütési funkción.
Ekkor hozzáadjuk a mogyorót, amivel szintén átkeverjük, majd egy kanállal kis halmokat teszünk a sütőpapírral bélelt tepsire. (Ha többet teszünk, akkor vastagabb és puhább lesz a kész sütink, ha pedig kb. 1 evőkanálnyit hagyunk 1 darab sütinek és ezt még el is simítjuk, akkor ropogósabb, kicsit szárazabb lesz a végeredmény. Ez rajtatok áll, én ez alkalommal a puhább verziót választottam.) A sütési idő a vastagabb korongok esetében kb. 20-25 perc, ha kekszet készítünk, kevesebb.
Az elkészült sütiket ízlés szerint díszíthetjük. (Én egy kis kókuszolajat olvasztottam meg kevés vízzel, majd hozzákevertem egy teáskanálnyi kakaóport és ezzel locsoltam meg a zabfalatokat.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.