A húst megtisztítjuk, és felszeleteljük. A zöldségeket is megtisztítjuk, a hagymát, a fokhagymát felszeleteljük, a többi zöldséget nagyobb darabokra vágjuk.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a hús mindkét oldalát elősütjük benne, majd kivesszük. A visszamaradt olajon kicsit megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a többi zöldséget, és 2-3 perc alatt összepirítjuk. Rátesszük a fokhagymát, beletesszük a borsot, a babérlevelet, a kakukkfüvet, és öntünk hozzá 2 dl vizet. Amikor forr, visszatesszük a hússzeleteket, majd letakarva pároljuk (kb. 1 óra). Ha szükséges, pótoljuk a vizet.
A szőlőt leszemezzük, megmossuk. A raguhoz a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A répát egészben hagyjuk, a hagymát karikákra, a cukkinit kockákra vágjuk. A sonkát felaprítjuk.
Amikor a hús majdnem puha, ráöntjük a bort, és beletesszük a raguhoz szükséges sárgarépát, egészben. Készre pároljuk. Amikor a répa puha, kivesszük, félretesszük. A puha húst kiemeljük a léből, a levet leszűrjük, majd visszatesszük a tűzre, és amikor ismét forr, hozzáadjuk a kevés vízzel elkevert keményítőt és a balzsamecetet. Beletesszük a szőlőt, majd a hússzeleteket is visszatéve, újabb 2-3 perc alatt összeforraljuk.
A raguhoz az olajon megfuttatjuk a sonkát, majd rátesszük a hagymát, a cukkinit, és összepirítjuk. A főtt répát kockákra vágjuk, a raguhoz keverjük, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk. Tálaláskor tányérra tesszük a ragut meg a húst, amit alaposan meglocsolunk a szőlős mártással. Párolt rizzsel körítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.