Feltesszük főni a csontot a hússal annyi vízben, ami ellepi, majd megsózzuk. Forrás után lassan főzzük 1 órán át, közben lyukas kanállal lemerjük a habot.
Megtisztítjuk a zöldségeket. Fél db sárgarépát félreteszünk, a többi sárgarépát és fehérrépát hosszában kettévágjuk, majd félarasznyi darabokra.
A paprikát kicsumázzuk és félbevágjuk, a hagyma, a paradicsom, a zeller, a karalábé, és kelbimbó egészben maradhat. 1 óra főzés után a leveshez adjuk a zöldségeket és a borsot egészben, majd továbbfőzzük nagyon lassan, még 3-4 órán át, amíg a hús meg nem puhul.
A félretett sárgarépát lereszeljük, a vajon megpirítjuk, majd a leveshez adjuk.
Amikor a hús megpuhult, elzárjuk a leves alatt a lángot, egy csésze hideg vizet öntünk a leveshez és lefedve 10 percig pihentetjük.
A leves levét másik fazékba szűrjük. A húst kiemeljük, lefejtjük a hártyákat, inakat, majd felszeleteljük, lábasba tesszük és annyi levest öntünk rá, amely éppen ellepi. A zöldségeket is átszedjük egy lábasba, levest merünk rá. A három edényt hideg helyre tesszük, egy éjszakán át pihentetjük.
Melegítés előtt a levesről leszedjük a zsírt, a forró leveshez adjuk a velőscsontot úgy, hogy azokat a végeket, ahol a velő látszik, nagyon alaposan megsózzuk.
1 óra lassú forralás után a csontokat kiemeljük és a leveshez adjuk a cérnametéltet. Amikor megfőtt, az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Külön melegítjük a levessel fedett zöldségeket és a húst. A velőt tálba ütjük a csontból és kevés levest adunk hozzá, hogy melegen tartsuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.