A lábszárhúst feldaraboljuk (vagy eleve darabolva vesszük), és a csontnál besózzuk, hogy a velő benne maradjon főzés közben is.
A húst 4 liter vízben feltesszük főni, forrás után lehabozzuk, és beletesszük az összes zöldséget megtisztítva és felaprítva. Megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk sáfránnyal.
Takarék lángon (kerámialapon 1-es fokozaton) lefedve 3 óráig főzzük. Ha megpuhult a hús, leszűrjük, majd a zöldségeket és húst visszatesszük a tiszta levesbe.
Ha kihűlt, 24 órára a hűtőbe tesszük, majd felmelegítve fogyaszthatjuk.
Megjegyzés
Csigatésztát főztem ki hozzá, ezt tettem a csészékbe, és mertem rá a levest. Ez a leves nem zsíros, és nagyon jó hatással bír. A zsidó szokás szerint készítettem el ezt a nagyon finom, karakteres levest.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.