A húst (karaj, vagy tarja) egyben hagyjuk és a csonttal együtt átöblítjük, majd kb. 3 liter hideg vízben feltesszük főni.
Mikor elkezd forrni a tetején keletkező habot leszedegetjük, majd beletesszük a sót, a szemes borsot (teatojásban), a babérlevelet, a vöröshagymát, fokhagymát és addig főzzük lassú tűzön, gyöngyözve, míg a csonton lévő hús félig megpuhul.
Ha a hús félig puha, beletesszük a levesbe a megtisztított zöldségeket - a répát, fehérrépát, zellert, karalábét, kelkáposztát, paprikát - egyben, a zöldet egy cérnával összekötve, és tovább főzzük, míg a zöldségek is megpuhulnak.
Arra vigyázzunk, hogy ne főzzük túl a zöldségeket. A levest kóstolás után ha szükséges, fűszerezzük, és lassú tűzön készre főzzük.
A tojásokat a sóval és az olajjal egy villa segítségével jól felverjük, majd annyi búzadarát adunk hozzá, hogy tejfölsűrűségű legyen a masszánk. Végül hozzákeverjük az aprított petrezselyemzöldet.
Fél óra pihentetés után, lobogó, sós vízben néhány perc alatt kifőzzük. A levest tányérba szedjük és a zöldségekkel, felszeletelt hússal és a daragaluskával tálaljuk.
Megjegyzés
A téli higedben ez a kitűnő, forró orjaleves tökéletesen felmelegít, amit még tüzesebbé tehetünk, ha beletörünk egy pici szárított pirospaprikát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.