A fácánt megtisztítom és egészben, hideg vízben, 1 evőkanál sóval ízesítve, lassú tűzön főzni kezdem. Közben a zöldségeket megmosom, megtisztítom, és a hagymákon kívül mindent felaprítok.
Mikor a leves felforr, a habját leszedem, és a tisztított egész vöröshagymát, a fokhagymát, az egész borsot, a köményt, borókát és a chilit a fácánhoz adom. Lassú tűzön, fedő alatt főzöm úgy, hogy éppen csak gyöngyözzön. Mivel minimum 3–4 óra kell, hogy megpuhuljon, az egész csirkemellet csak 1,5 óra után teszem bele. Ezután, ha kell, leszedem a csirke habját is, és a zöldségeket csak az utolsó 1 órára rakom a lábosba a húsok mellé főni, de a zöldborsóval még várok. Viszont ekkor kerül bele a sáfrány, és ha kell, még sózom, borsozom, az elfőtt levét vízzel pótolom.
Amíg a leves elkészül, egy marék petrezselymet apróra vágok. Mikor a hús omlós, és a zöldségek is megpuhultak, a zöldborsót és az aprított friss petrezselymet a levesbe szórom, és 5 percig még együtt főzöm.
Ezalatt a levestésztát kifőzöm, és a húsokat a levesből kiemelve felkockázom. Ahogy a leves leülepedik, a levét leszűröm, és a tányérban szépen elrendezett vegyes húskockákra, tésztára és zöldségekre tálalom.
Megjegyzés
A recept Polgár Tünde: Terítéken című könyvében jelent meg / Fotó: ImageBar (BOOOK Kiadó Kft., 2022 - 6990,- Ft)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.