A zöldségeket, a hagymákat megtisztítjuk. A zöldségeket hasábokra vágjuk, a fácánt feldaraboljuk, megmossuk. Egy nagyobb méretű fazékba belerakjuk a fácánt, és felöntjük hideg vízzel. Feltesszük lassú tűzön főni.
Ha felforrt, leszedjük a habját, és hozzáadjuk az aprított zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk lassú tűzön tovább főzzük, hogy éppen csak gyöngyözzön. Így lesz aranylóan sárga, és tiszta a húsleves. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul (a fácán korától függően ez kb. 1,5-2 óra).
Ha megpuhult a hús, leszűrjük a levest, és cérnametélttel befőzzük. Tálalásnál teszünk a tányérba zöldségeket, és főtt fácánhúst is.
Megjegyzés
Nálunk nincs karácsony húsleves nélkül. Van egy vadász barátunk aki minden évben meglep egy fácánnal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.