1.
A hagymákat finomra vágjuk, majd üvegesre sütjük a felforrósított olajon. A kelkáposzta negyedrészét félretesszük, a többit a hagymás alaphoz adjuk a felkockázott burgonyával együtt.
2.
Együtt pirítjuk néhány percig, majd felöntjük a levessel. Felforraljuk, fűszerezzük a kakukkfűvel, ha szükséges, megsózzuk, végül összeturmixoljuk.
3.
A galuskához a tejbe áztatjuk a felkockázott zsemlét. A csirkemellet falatnyi darabokra, a petrezselymet finomra vágjuk. A zsemlét kinyomkodjuk, majd a robotgépbe tesszük a hússal és a petrezselyemmel együtt.
4.
Hozzáadjuk a tojást és a fűszereket, majd egészen finomra aprítjuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk, és forrásban lévő, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A forró leveshez adjuk a félretett káposztát és a húsgombócokat, majd tálaljuk.
2025.01.18.
2024.12.19.
2024.12.18.
2024.12.07.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.