A hagymákat finomra vágjuk, majd üvegesre sütjük a felforrósított olajon. A kelkáposzta negyedrészét félretesszük, a többit a hagymás alaphoz adjuk a felkockázott burgonyával együtt.
Együtt pirítjuk néhány percig, majd felöntjük a levessel. Felforraljuk, fűszerezzük a kakukkfűvel, ha szükséges, megsózzuk, végül összeturmixoljuk.
A galuskához a tejbe áztatjuk a felkockázott zsemlét. A csirkemellet falatnyi darabokra, a petrezselymet finomra vágjuk. A zsemlét kinyomkodjuk, majd a robotgépbe tesszük a hússal és a petrezselyemmel együtt.
Hozzáadjuk a tojást és a fűszereket, majd egészen finomra aprítjuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk, és forrásban lévő, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A forró leveshez adjuk a félretett káposztát és a húsgombócokat, majd tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.