A zöldségeket megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, a csirkehúst megmossuk, és szárazra töröljük. A csirkét egy nagyobb fazékba tesszük, felöntjük annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje. Felforraljuk, ha feljön a habja, szűrővel lekanalazzuk. A zöldségeket is a leveshez adjuk, sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön készre főzzük.
Az elkészült levest leszűrjük, a zöldségeket a csirkével együtt félretesszük, és elkészítjük a grízgaluskát. A tojáshoz adjuk a búzadarát, megszórjuk egy csipet sóval, hozzáadjuk a szódabikarbónát, és jól összekeverjük. Az aprított petrezselymet is belekeverjük.
A tésztát a forrásban lévő levesbe szaggatjuk egy kávéskanál segítségével. Amikor a galuskák feljönnek a leves tetejére, és kétszeresére nőttek, készen vannak. A levest a zöldségekkel, a hússal és a galuskával kínáljuk.
Megjegyzés
A grízgaluskát a petrezselyem varázslatos ízűvé teszi
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.