A zsiradékot felolvasztjuk a kuktában, rádobjuk a kis kockákra vágott hagymát, majd a felaprított fokhagymát. Dinsztelés után hozzáadjuk a falatnyi kockákra aprított marhát és lepirítjuk. Ezután felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd lezárjuk a kuktát és a túlnyomás kialakulásától számítva harminc percig előfőzzük a húst.
Míg fő, megtisztítjuk a répákat, a krumplit és a zellert. Amint harminc perc fővés után ki tudjuk nyitni a kuktát, beletesszük a zöldségeket, újra lezárjuk és 10-15 percig főzzük, attól függően, mennyire szeretnénk megpuhítani a zöldségeket. 15 perc után már a hús is, a zöldségek is tökéletesen puhák lesznek.
Petrezselyemmel, friss kenyérrel tálaljuk.
Megjegyzés
Kuktában kevesebb mint egy óra alatt elkészül ez a finom gulyásleves.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.