A barnamártásnál leírtak szerint elkészítjük az alapot, amiben megfőzzük a húst. Ha nem szeretnénk sokáig bajlódni, főzzük meg a húst zöldségekkel gazdagon fűszerezett lében (ezt később marhahúsalapléként használhatjuk, de tésztabetéttel nagyon finom leves is lehet).
A körethez a vajat felforraljuk fél dl vízben. Belekeverjük a lisztet, és még egy percig nagy lángon kevergetjük. Levesszük, beledolgozzuk a tojásokat, majd a megfőzött, összetört burgonyát és egy csipet sót. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A masszából két kanál segítségével 16 kis kupacot teszünk egy sütőpapírral bélelt tepsire. A sütőben 15 percig sütjük, amíg szép barna lesz.
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a pórét félkarikákra, a cukkinit szeletekre, a paradicsomot kis darabokra vágjuk. A vajon megfuttatjuk a pórét, rátesszük a cukkinit és összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, végül belekeverjük a paradicsomhúst. Összeforraljuk, és a fánkokkal, a barnamártással együtt a hús mellé tálaljuk. Ehhez a húshoz mindenképp kínáljunk mártást, különben nagyon száraz!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.