A csontokat sütőbe tesszük és 220 fokon, 15-20 perc alatt barnára pirítjuk. Levesesfazekba kevés olajat öntünk, felhevítjük, majd beletesszük a cukrot és karamellizáljuk. Felszeleteljük a répát, a gyökeret, a hagymát és a zellert. Ezeket is a fazékba tesszük és 2 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a paradicsompürét, tovább pirítjuk, de vigyázzunk, nehogy megégjen. Nyakon öntjük 2 liter vízzel és a borral, majd a zúzott fokhagymával, és ízlés szerint sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. Beletesszük a barna csontot. Nagy lángon felforraljuk, majd fedő alatt, legalább 3 órán át főzzük.
3 óra után kb. 8 dl lé marad, ezt átszűrjük. Ekkor egy teflonserpenyőben a lisztet szárazon pirítsuk barnára, majd adagoljuk a lébe kiskanál segítségével. Kevergetve mártás sűrűségűre forraljuk. Szárjük át és forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.