Káposztás tészta egyszerűen
Körömpörkölt csülökkel
Mákos guba
Dubarry-csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kuglóf
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus grízgaluska leves
Kínai szezámmagos csirke
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csupacsokis brownie
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Hagymás rostélyos
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Zsemlegombóc
Angolkrém recept
recept
Rafinált
TojásTej

Angolkrém

20 perc
4 adag
Átlagos
2024. 03. 13.

Elkészítés

  1. Egy gyorsforraló edényben a tejet a cukor felével lassú tűzön kevergetve melegíteni kezdjük, közben a vaníliarudat egy késsel hosszában félbevágjuk, a magokat kikaparjuk, és a rúddal együtt ezt is a tejhez tesszük.
  2. Egy keverőtálba rakjuk a tojássárgáját és a maradék cukrot, és habverő segítségével addig keverjük, amíg a tojássárgája enyhén besűrűsödik, és világosabb árnyalatú nem lesz. Közben figyeljük és kevergetjük az illatos tejet addig, amíg gyöngyözni nem kezd, ekkor levesszük a tűzről, pár percet pihentetjük, a vaníliarudat kivesszük, majd lassan, apránként hozzácsorgatjuk a tojássárgájához, amit közben folyamatosan keverünk.
  3. Egy lábasba vizet öntünk, és melegíteni kezdjük, erre a lábasra helyezzük az angolkrémalapot, tehát olyan lábast válasszunk, aminek a tetejére tudjuk tenni a krémestálat, és ügyeljünk arra is, hogy a tál ne érintkezzen a vízzel.
  4. Ha a víz gyöngyözni kezd, ráhelyezzük a tálat, és folyamatos keverés mellett sűríteni kezdjük, a krémet 85 fokig melegítjük, ehhez használjunk maghőmérőt, ha tovább melegítjük, a tojás kicsapódik, és rántotta lesz a végeredmény. Ha nincsen maghőmérőnk, akkor arra figyeljünk, hogy amikor hab képződik a krémalap tetején, onnantól már csak nagyjából 1-2 percig keverjük.
  5. Az elkészült krémet igyekezzünk minél hamarabb visszahűteni, ideális esetben jégágyra tesszük, és kevergetve visszahűtjük. Ha nincs jég, akkor hideg felületen keverjük 5-10 percig, majd tegyük a hűtőbe tálalásig.

Nézd meg videón, hogyan készül a madártej alapját jelentő angolkrém!

Megjegyzés
Ez az alapkrém lehet hígabb, lágyabb, de egészen sűrű is, ám ahhoz keményítőre van szükség. Nevezzük vaníliasodónak is, ez a madártej alapja, az aranygaluskát is ezzel öntjük le, de a legegyszerűbb módon, gyümölcsöket mártogatva is az alapkedvencek egyike.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Recept
Mester

Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2025.01.14.

Madártej
Recept
Egyszerű

Madártej

35 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

|

2024.10.07.

Besamelmártás alaprecept
Recept
Egyszerű

Besamelmártás alaprecept

15 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.10.02.

Aranygaluska vaníliasodóval 
Recept
Bonyolult

Aranygaluska vaníliasodóval 

120 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.09.18.

Aranygaluska vaníliasodóval
Recept
Mester

Aranygaluska vaníliasodóval

120 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.09.11.

Házi ketchup
Recept
Bonyolult

Házi ketchup

140 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.07.23.

Egyszerű klasszikus madártej
Recept
Egyszerű

Egyszerű klasszikus madártej

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.06.29.

Hasonló receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Kapormártás recept
Recept
Egyszerű

Kapormártás

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2024.12.16.

Gombamártás recept
Recept
Egyszerű

Gombamártás

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2024.10.12.

Vaníliaszósz házilag recept
Recept
Egyszerű

Vaníliaszósz házilag

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Bottyán Emese szerző profilképe

Bottyán Emese

|

2023.05.13.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Illatos-omlós csirke recept
Recept
Egyszerű

Illatos-omlós csirke

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

|

2025.02.07.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.