Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Minestrone recept
Minestrone
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Angolkrém recept
recept
Rafinált
TojásTej

Angolkrém

20 perc
4 adag
Átlagos
2024. 03. 13.

Elkészítés

  1. Egy gyorsforraló edényben a tejet a cukor felével lassú tűzön kevergetve melegíteni kezdjük, közben a vaníliarudat egy késsel hosszában félbevágjuk, a magokat kikaparjuk, és a rúddal együtt ezt is a tejhez tesszük.
  2. Egy keverőtálba rakjuk a tojássárgáját és a maradék cukrot, és habverő segítségével addig keverjük, amíg a tojássárgája enyhén besűrűsödik, és világosabb árnyalatú nem lesz. Közben figyeljük és kevergetjük az illatos tejet addig, amíg gyöngyözni nem kezd, ekkor levesszük a tűzről, pár percet pihentetjük, a vaníliarudat kivesszük, majd lassan, apránként hozzácsorgatjuk a tojássárgájához, amit közben folyamatosan keverünk.
  3. Egy lábasba vizet öntünk, és melegíteni kezdjük, erre a lábasra helyezzük az angolkrémalapot, tehát olyan lábast válasszunk, aminek a tetejére tudjuk tenni a krémestálat, és ügyeljünk arra is, hogy a tál ne érintkezzen a vízzel.
  4. Ha a víz gyöngyözni kezd, ráhelyezzük a tálat, és folyamatos keverés mellett sűríteni kezdjük, a krémet 85 fokig melegítjük, ehhez használjunk maghőmérőt, ha tovább melegítjük, a tojás kicsapódik, és rántotta lesz a végeredmény. Ha nincsen maghőmérőnk, akkor arra figyeljünk, hogy amikor hab képződik a krémalap tetején, onnantól már csak nagyjából 1-2 percig keverjük.
  5. Az elkészült krémet igyekezzünk minél hamarabb visszahűteni, ideális esetben jégágyra tesszük, és kevergetve visszahűtjük. Ha nincs jég, akkor hideg felületen keverjük 5-10 percig, majd tegyük a hűtőbe tálalásig.

Nézd meg videón, hogyan készül a madártej alapját jelentő angolkrém!

Megjegyzés
Ez az alapkrém lehet hígabb, lágyabb, de egészen sűrű is, ám ahhoz keményítőre van szükség. Nevezzük vaníliasodónak is, ez a madártej alapja, az aranygaluskát is ezzel öntjük le, de a legegyszerűbb módon, gyümölcsöket mártogatva is az alapkedvencek egyike.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Recept
Mester

Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Madártej
Recept
Egyszerű

Madártej

35 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Besamelmártás alaprecept
Recept
Egyszerű

Besamelmártás alaprecept

15 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Aranygaluska vaníliasodóval 
Recept
Bonyolult

Aranygaluska vaníliasodóval 

120 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Aranygaluska vaníliasodóval
Recept
Mester

Aranygaluska vaníliasodóval

120 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Házi ketchup
Recept
Bonyolult

Házi ketchup

140 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Egyszerű klasszikus madártej
Recept
Egyszerű

Egyszerű klasszikus madártej

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Barbecue-szósz
Recept
Egyszerű

Barbecue-szósz

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Hasonló receptek

Kapormártás recept
Recept
Egyszerű

Kapormártás

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Gombamártás recept
Recept
Egyszerű

Gombamártás

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Vaníliaszósz házilag recept
Recept
Egyszerű

Vaníliaszósz házilag

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Bottyán Emese szerző profilképe

Bottyán Emese

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.