A megtisztított póréhagymát felkarikázzuk. Egy lábasban, a felforrósított olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott burgonyát, és néhány percig együtt pirítjuk. Azután felöntjük 1,2 l vízzel, és belemorzsoljuk a húsleveskockákat. Felforraljuk, majd lefedve, kis lángon puhára főzzük a burgonyát.
A bacont felkockázzuk, és száraz serpenyőben ropogósra sütjük. A sajtot durvára reszeljük.
A levest megsózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel pürésítjük. A tejszínt lágy habbá verjük. A levest lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a tejfölt, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a habbá vert tejszínt. Végül tányérokba merjük. Tálaljuk a ropogósra sült baconnel és a reszelt sajttal, és díszíthetjük egy kevés kakukkfűvel is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.