A tejfölös krumpligombócleves elkészítéséhez a krumplit megpucoljuk, felvágjuk kisebb kockákra, majd puhára főzzük enyhén sós vízben.
Amikor a krumpli puhára főtt, leszűrjük, és a levét félretesszük, mert később még szükségünk lesz rá. A főtt krumplit krumplinyomón átnyomjuk át, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Ezután hozzáadunk kb. 10 dkg lisztet, egy nagyobb csipet sót és a tojást, majd összegyúrjuk a tésztát. Közben, ha szükséges, apránként adunk még hozzá annyi lisztet, hogy ne legyen se túl lágy, sem pedig túl kemény, és egy könnyen formázható tésztát kapjunk. Ezután a tésztából diónyi gombócokat formázunk, és félretesszük felhasználásig.
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd mindkettőt apróra vágjuk. A zsírt felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk.
Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük a krumpli visszamaradt főzőlevével és a vízzel. Ezután ízlés szerint megsózzuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, és főzzük kb. 10 percig.
A tejfölt simára keverjük a liszttel és egy kevés levessel, és kevergetve hozzáöntjük a leveshez, majd felforraljuk (közben megkóstoljuk, és ha szükséges utána ízesítünk).
Amikor a leves újra felforrt, beletesszük a krumpligombócot, megvárjuk, amíg feljön a leves tetejére, majd pár perc alatt puhára főzzük, és frissen tálaljuk.
Megjegyzés
Tálaláskor szedjük a levest tányérba, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, majd úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.