Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, rádobjuk az aprított hagymát a babérlevéllel együtt, megsózzuk, borsozzuk és üvegesre pároljuk.
Ezután hozzáadjuk az apró kockákra vágott, hámozott burgonyát és felöntjük az alaplével. Közepes erősségű tűzön kb. 15-20 percig főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul.
Ekkor kivesszük belőle a babérlevelet és egy turmixgép segítségével krémesre turmixoljuk a levest. Kevés fehérborecettel ízesítjük. Jégfürdőben kihűtjük, fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
Tálalás előtt apró kockákra vágjuk a húsos szalonnát, és egy forró serpenyőben ropogósra sütjük. Ezt szórjuk a hideg krémleves tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.