A póréhagymás krumplileves elkészítéséhez meghámozzuk és finomra vágjuk hagymát. Ezután a megtisztított pórét felkarikázzuk, majd együtt kb. 5 percig forró olajon pároljuk. Ha elkészültünk, hozzáadjuk a meghámozott és felkockázott krumplit és így pároljuk tovább néhány percen keresztül.
A párolás után felöntjük 1,5 l vízzel, és a húsleveskockát is belemorzsoljuk. Miután felforrt a leves, lefedve, kis lángon puhára főzzük a burgonyát. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel pürésítjük.
Felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a felkarikázott virslit, újra felforraljuk, és további 3 percig főzzük. Végül lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a tejföl 1/3-át, és tányérokba adagoljuk. Frissen őrölt borssal, néhány levél bazsalikommal és a megmaradt tejföllel tálaljuk.
NÉZZÉTEK MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A PÓRÉHAGYMÁS KRUMPLILEVES VIRSLIVEL!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.