A burgonyakrémleves elkészítéséhez a megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a meghámozott burgonyát feldaraboljuk.
Fazékban felhevítünk 1 ek vajat, és üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a burgonyát, és tovább pároljuk kb. 2 percig. Közben enyhén megsózzuk. Felöntjük az alaplével és a tejszínnel, felforraljuk, majd közepes lángon, fedő alatt főzzük 15-20 percig.
Közben a leöblített petrezselyem lecsipkedett leveleit durvára aprítjuk, a toastkenyeret és a bacont apróra kockázzuk. A bacont szárazon felhevített serpenyőben kissé megpirítjuk, majd kivesszük. A maradék vajat a kiolvadt zsírral együtt felolvasztjuk. Beledobjuk a kenyérkockákat, és közepes tűzön aranysárgára pirítjuk.
A levest botmixerrel pürésítjük a fazékban, és sóval, borssal, némi frissen reszelt szerecsendióval, valamint a majoránnával fűszerezzük.
A krémlevest adagonként tányérokba merjük, és a darabokra tördelt baconnel, valamint a petrezselyemmel megszórva tálaljuk. A pirított kenyérkockát külön kínáljuk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.