A meghámozott hagymát finomra vágjuk, a megtisztított pórét felkarikázzuk. Mindkettőt 5 percig pároljuk a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott burgonyát, és együtt pirítjuk néhány percig. Azután felöntjük 1,5 l vízzel, és belemorzsoljuk a húsleveskockát. Felforraljuk, majd lefedve, kis lángon puhára főzzük a burgonyát.
Megsózzuk, megborsozzuk a levest, majd botmixerrel pürésítjük. Felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a felkarikázott virslit, és ismét felforraljuk. Végül lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a tejföl 1/3-át, és tányérokba adagoljuk. A megmaradt tejföllel, néhány levél bazsalikommal és frissen őrölt borssal tálaljuk.
A bársonyosan krémes levest a virslikarikák teszik még ízletesebbé, a frissen őrölt bors pedig kellemesen fűszeressé varázsolja.
Az íze tökéletes, - aki fél attól, hogy nagyon erős krumpli íze van, ne tegye, mert bármilyen meglepő is, a kész levesnek nincs krumpli íze. A virsli mellé tehetünk krutont, levesgyöngyöt de tésztát is. Érdemes kipróbálni pirított baconnel is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.