A tésztához előveszünk egy keverőtálat, beleöntjük a lisztet, a tojást és a vajat, gyors mozdulatokkal elkezdjük összemorzsolni a vajat a liszttel, sózzuk, majd ha megvan a szép morzsás alapunk, egy-két gyors mozdulattal tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, ½ dl vizet adunk hozzá. Golyót formázunk belőle, majd fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük legalább fél órára.
Következhet a tojásos keverék. Egy keverőtálban egy habverő segítségével a tojásokat és a fűszereket habosítani kezdjük, hozzáöntjük a tejszínt, és egyneműre keverjük, majd felhasználásig félretesszük.
A töltelékhez egy serpenyőben kevés zsiradékot melegítünk, hozzáadjuk a kockázott bacont, alacsony hőmérsékleten elkezdjük zsírjára pirítani. Ha félig pirult, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott póréhagymát, kevergetve együtt dinszteljük tovább. Ha a hagyma enyhén pirult, és összeesett, ízesítjük borssal, ízlés szerint sóval, de óvatosan, mert a bacon is sós, fűszerezzük kakukkfűvel, dijoni mustárral, összekeverjük, és a tárkonyt is hozzáadjuk, pár percig tovább pároljuk, majd további felhasználásig félretesszük.
Folytatjuk a tésztaalap elkészítését, a tésztalabdát a piteformához igazítva sütőpapíron kinyújtjuk nagyjából 3-4 milliméter vastagra, majd a szintén sütőpapírral bélelt piteformába helyezzük, elegyengetjük, a felesleget levágjuk, az alját villával megszurkáljuk. A tésztát ismét pihentetjük 1/2 órát a hűtőben. A sütő hőmérsékletét 180 fokra előmelegítjük, a tésztát kivesszük a hűtőből, a tetejére sütőpapírt helyezünk, és a sütőpapírra sütőgyöngyöt, ha az nincsen, babot, lencsét vagy riszt szórunk nehezéknek, és így rakjuk a sütőbe 10 percre. Ez segít abban, hogy a tészta megtartsa a formáját. Ezután levesszük a nehezéket a papírral együtt, és további 5 percig sütjük így.
Ez követően kivesszük, megkenjük felvert tojással, majd ráhalmozzuk a baconös-hagymás keveréket, a tetejére reszelt sajtot szórunk, majd felöntjük a tojásos-tejszínes keverékkel, visszahelyezzük a sütőbe, és 30-35 perc alatt pirosra sütjük.
Végül elkészítjük a baconcsipszet, a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A baconcsipszhez a baconszeleteket sütőpapírra terítjük, lefedjük egy másik sütőpapírral, tepsibe helyezzük, a tetejére másik tepsit teszünk, és így préselve 20 perc alatt ropogósra sütjük. Az elkészült quiche-t hagyjuk langyosra hűlni, és ezután szeleteljük, tálaláskor a szeletekre fektetjük a baconcsipszet.
Nézd meg videón, hogyan készül a Gierlinger Premium baconös-póréhagymás quiche!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.