A lisztet elkeverjük 8 dkg vajjal és a sóval. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a vizet, és addig gyúrjuk, amíg nyújtható lesz. Ezután fóliába tekerjük, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
A póréhagymát megpucoljuk, majd vékonyan felkarikázzuk. A maradék vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, majd puhára pároljuk a pórét. Sóval, borssal és ízlés szerint szerecsendióval ízesítsük.
A tésztát kb. 26 cm-es formára nyújtjuk, majd egy kivajazott és kilisztezett tortaformába (kb. 22-24 cm) egyengetjük úgy, hogy pereme is legyen. Megszurkáljuk, és ráhelyezzük a már kihűlt póréhagymát.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A sonkát felkockázzuk. A tojásokat, a tejet és a tejszínt összekeverjük, és egy kevés sóval, borssal és szerencsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a sonkát, majd a masszát a póréhagymás rétegre öntjük, majd 40-50 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.