A húst 6-8 milliméteres szeletekre vágjuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy lábasban, közepes lángon zsiradékot hevítünk, a szeletek mindkét oldalát 1-2 perc alatt elősütjük, majd a húsokat tányérra tesszük.
A hagymát meghámozzuk, félbevágjuk és felszeleteljük, a visszamaradt zsiradékra rakjuk, sózzuk, és 10-15 perc alatt alacsony lángon megdinszteljük. Ha a hagyma kicsi színt kapott és összeesett, hozzáadjuk az apró kockákra felvágott fokhagymát, elkeverjük, pár percig pirítjuk, majd ízesítjük pirospaprikával.
Ha paprika feloldódott, visszahelyezzük a hússzeleteket, és felöntjük a borral. Adunk hozzá 1-2 db babérlevelet, pár percig forraljuk, hogy az alkohol elpárologjon, közben ízesítjük Worcester-szósszal, majd felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, amennyi még éppen nem fedi el a szeleteket. Ha felforrt, lefedjük, és marhahústól függően nagyjából 2-3 óra alatt készre pároljuk.
Főzés közben időnként ellenőrizzük, és ha kell, a folyadékot pótoljuk. Ha sok a víz, akkor az utolsó 10-15 percben levesszük a fedőt, és kicsit magasabb hőmérsékleten a kívánt állagúra sűrítjük a szaftot. Fogyaszthatjuk párolt rizzsel, burgonyával vagy tésztával.
Nézd meg videón is, hogyan készül a párolt vörösboros marhaszelet:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.