A marhaszelet barnamártással elkészítéséhez minden zöldséget megpucolunk, majd rusztikus, nagy darabokra vágjuk.
A marhanyakat vagy a marhafartüvet megsózzuk és megborsozzuk, majd egy fazékban vajon aranybarnára pirítjuk. Ha ezzel elkészültünk, kivesszük a húst.
A barna vajon karamellizálunk a cukrot, majd hozzáadjuk az összes zöldséget, fűszert és a paradicsom pürét, majd közepes lángon barnára pirítjuk az egészet.
Beletesszük a marhát, felöntjük a borral és annyi vizzel, hogy ellepje, majd kicsit megsózzuk és fedő alatt lassan pároljuk puhulásig kb 3-4 órát.
Ameddig fő, a lisztet belszórjuk egy tepsibe és 200 fokon 8-10 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
Ha a marha megpuhult, kivesszük, a levét átszűrjük és a barna lisztet a tején úszó zsiradékra szórjuk, majd sűrűre főzzük. Hercegnőburgonya illik hozzá.
Nézd meg videón is, hogyan készül a marhaszelet barnamártással:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.