A klasszikus linzer elkészítéséhez a lisztet egy késes betétű robotgépbe öntjük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott hideg vajat, majd összemorzsoljuk.
A gépbe öntjük a tojássárgáját, a porcukrot és a lereszelt citromhéjat is, majd ezekkel is összedolgozzuk épp csak annyira, hogy összeálljon a tészta.
Gombócot formázunk belőle, folpakba csomagoljuk, majd kissé ellapítjuk egy koronggá. Hűtőbe téve legalább egy órán át pihentetjük.
A pihentetett tésztát lisztezett munkafelületen 3 mm vastagra nyújtjuk, és virágalakú kiszúróval kiszaggatjuk. Minden második tésztavirág közepét egy kis kör alakú kiszúróval is kiszúrjuk.
Ezután szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a tésztavirágokat, majd 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük őket.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni a kisült linzervirágokat, majd a lekvárral megkenve összeragasztunk egy teljes és egy lyukas tésztadarabot. Ezt most málnalekvárral kentünk meg. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a klasszikus omlós linzer:
Megjegyzés
A tésztához hideg vajat használjunk. Bármilyen lekvárral tölthetjük a linzereket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.