A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsírt és a puha margarint, majd kézzel jól összemorzsoljuk. Ezután beleszórjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, belereszeljük a citromhéjat, beleütünk 1 egész tojást és 1 tojássárgáját, majd addig gyúrjuk, míg a tészta összeáll. Ne legyen se túl lágy, se túl kemény, akkor jó, ha már nem ragad a tál falához és a kezünkhöz sem (ha szükséges egy kicsi tejfölt lehet bele tenni, hogy összeálljon, de én nem tettem).
1 órára a hűtőbe tesszük pihentetni, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és ízlés szerinti formával kiszaggatjuk.
A diót apróra daraboljuk, és kristálycukorral összekeverjük. A kiszaggatott linzerek tetejét felvert tojásfehérjével lekenjük, majd a cukros dióba belefordítjuk. Ezután a diós felével felfelé egy tepsibe egymás mellé helyezzük (nem kell sem bezsírozni, sem sütőpapírt tenni alá).
Előmelegített sütőben közepes lángon, szép világos színűre sütjük (kb. 15-20 perc). A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd a tetejét porcukorral jól megszórjuk.
Megjegyzés
Száraz helyen tárolva több hétig is eláll, sőt egyre finomabb, omlósabb lesz.
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.