A tejet és a tejszínt felforraljuk, vigyázva, hogy nehogy kifusson. Amikor már elkezd gyöngyözni, elzárjuk, mert onnantól kezdve már nagyon gyorsan kifuthat. Egy nagyobb narancs és citrom héját belereszeljük.
A már karikára vágott kiflikre ráöntjük a forró tejszínes tejet, és óvatosan összeforgatjuk vele. (Ha nem lenne elég a tej, akkor még keveset öntünk azokra a részekre, ahol nem látjuk, hogy eléggé megpuhulna a kiflikarika.) A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, és hozzákeverjük a kiflikhez.
Egy közepes méretű jénai tálat kivajazunk, s megszórjuk zsemlemorzsával. Belehelyezzük a kiflis keveréket, és baracklekvárt csorgatunk rá bőven, vagy megkenjük vele, attól függően, milyen a lekvár állaga. Megszórjuk darált dióval.
Az almákat vékony cikkekre vágjuk, majd egy lábosban a vajjal és a narancs levével, valamint a fahéjjal és a barnacukorral addig pároljuk, amíg közepesen puha nem lesz. Ha megpároltuk, elosztjuk a kiflis keveréken, a diós rétegen.
180 fokos sütőbe tesszük kb. 20 percre.
Ez alatt az idő alatt a a tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk. Kb. két kanál baracklekvárt forgatunk bele.
A 20 perc letelte után ezt óvatosan ráhalmozzuk a sütőből kivett félig kész máglyarakásra, és kanállal csúcsokat formázunk a habból.
Levessszük a sütő hőfokát kb. 170 fokra. Amint a tojásfehérjehab elkezd pirulni, kész van a máglyarakás. Kicsit megvárjuk, hogy hűljön, és amikor már langyos, akkor szeleteljük. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.