Egy közepes jénai tálat kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet. Ebben a keverékben megforgatjuk a szeletekre vágott kalácsot Sorban szorosan egymásmellé lerakjuk a tál aljára.
Az alma szeletek fele és a mazsola fele kerül rá. A sor tetejét megszórjuk fahéjas kristálycukorral. Folytatjuk tovább a rétegezést még egy sorral. Minden sort megszórjuk fahéjas cukorral. Az utolsó sor tetejére nem szórunk.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Sütés közben 3 db tojásfehérjét felverünk 5 dkg cukorral és 2 evőkanál sárgabaracklekvárt hozzá keverünk.
A megsült zsemlénket kivesszük, a habot rácsurgatjuk, elsimítjuk. Visszatesszük a sütőbe, addig szárítjuk, míg a hab megszilárdul a tetején. Fahéjas cukorral megszórva, szeletekre vágva, langyosra hűtve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.