A medvehagymás-tojásos felfújt elkészítéséhez a megmosott és szárazra törölt medvehagymát felaprítjuk. 4 db tojást keményre főzünk, majd apróra vágjuk és félretesszük.
Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és 1-2 percig pirítjuk. Apránként hozzáöntjük a tejet, és minden alkalommal simára keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk egy csipet szerecsendióval.
Ezután egyesével hozzáadjuk a nyers tojásokat, és mindegyikkel simára keverjük. Végül hozzákeverjük a lereszelt füstölt sajtot is, majd amikor már teljesen sima masszát kaptunk, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük az apróra vágott medvehagymát, az apróra vágott főtt tojást és a zsemlemorzsát.
Egy 25x10x7 cm-es sütőformát kikenünk vajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával. Belesimítjuk a masszát, majd megszórjuk a tetejét zsemlemorzsával és reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 30-40 perc alatt pirosra sütjük. A sütőből kivéve a formában hagyjuk langyosra hűlni, majd rácsra helyezzük, és egészen kihűtjük.
Megjegyzés
Az elkészült felfújtat tálalhatjuk langyosan vagy éppen teljesen kihűtve. Kínálhatjuk előételnek, főételnek vagy éppen reggelire.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.