Az összetört csokoládét gőz felett felolvasztjuk egy keverőtálban. Az olvasztott csokoládéba beleszórjuk a kakaóport, csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk az 1x1 cm-es kockákra vágott vajat is, amivel szintén simára keverjük. Hagyjuk hűlni (45-46 fokra, ez az a hőmérséklet, amit már kényelmesen elbír az ujjunk, ha belenyomjuk).
A tojássárgákat finoman felverjük, majd a csokis alaphoz keverjük. Ezt követően egy csipetnyi sóval nem túl kemény habbá verjük a fehérjét, majd óvatosan a csokiba forgatjuk. Egy nagyobb kanálnyi habot bátran hozzákeverünk, a többit tényleg óvatosan, forgatva, hogy ne essen össze.
A – lehetőség szerint porcelán – szufléformákat vékonyan kikenjük vajjal, majd kakaóporral ügyesen behintjük őket. A csokis krémet a forma háromnegyedéig adagoljuk, majd legalább egy órára hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 230 fokra, majd 13-14 perc alatt készre sütjük a desszertünket. (Ne nyitogassuk a sütő ajtaját.) A kész szuflét kivesszük, 20-30 másodpercet pihentetjük, majd gyümölccsel, vaníliafagylalttal tálaljuk.
Megjegyzés
Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.