A tejet és a tejszínt egy fazékba öntjük, egy csipet sóval ízesítjük, hozzáadjuk a mosatlan rizst (szükség van a rizs keményítőtartalmára), és alacsony hőfokon kevergetve főzni kezdjük.
Ha már melegszik, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a barna cukrot, kevergetve lassan felforraljuk. Ezután nincs más dolgunk, csak hogy folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük az édes, illatos tejberizst. Nagyjából 20-25 perc elteltével érjük el a kívánt puha állagot, de főzés közben kóstoljuk meg.
Az elkészült tejberizst friss erdei gyümölccsel és csokipasztillával megszórva tálaljuk.
Természetesen fogyaszthatjuk bármilyen más feltéttel, ami ízlésünknek megfelel, vagy ízesíthetjük más fűszerekkel is a tejberizst. Fogyaszthatjuk melegen vagy hidegen egyaránt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.