A rizst felöntjük egy bögre vízzel, és fedő alatt alacsony lángon addig pároljuk, amíg az összes nedvességet fel nem szívja. Ezután hozzáadjuk a két bögre tejet, a cukrot és a vaníliaaromát, alaposan összekeverjük, és fedő alatt tovább főzzük, továbbra is alacsony lángon, nagyjából húsz percig. Folyamatosan ellenőrizzük, le ne égjen.
Húsz perc után, amikor a rizs a folyadék nagy részét magába szívta, akkor hozzáadjuk a búzadarát, a vajat és a reszelt citromhéjat, és magasabb lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ha kész, lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Amint kihűlt, egy lábasban olajat melegítünk. A kemény, hideg tejberizsből bevizezett kézzel gombócokat formázunk, és a szokott módon bepanírozzuk, tehát a tejberizsgolyókat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
A rántott tejberizsgolyókat porcukorral megszórva, málnaszörppel kínáljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a rántott tejberizs!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.