A cseresznyés-meggyes lepény tésztájához a szobahőmérsékletű vajat vagy margarint kikeverjük, s eközben egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáit, végül a cukorral is tovább, habosra keverjük.
A liszttel elkeverjük a sütőport és a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a vajas keverékhez.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és apránként a vajas-lisztes keverékhez adjuk.
A tésztát a sütőformába öntjük, és a tetejére szórjuk a kimagozott, fahéjas dióba forgatott cseresznye- és meggyszemeket.
160-170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, a hőfokot sütés közben kissé mérsékeljük.
A kész lepényt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
Legalább 1,5 x-es adaggal készítsük, ha többen vagyunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.