A lebőrözött csirkecombokat sózzuk és borsozzuk meg, és a felforrósított olajon süssük pirosra őket minden oldalukon. Vegyük ki a húst, és a visszamaradt zsiradékon süssük üvegesre a hagymát. Hintsük meg a pirospaprikával, öntsünk alá 0,5 dl vizet, és forraljuk be.
Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot és paprikát, valamint 1 dl vizet. Főzzük puhára 45 perc alatt. Vegyük ki a húst, csontozzuk ki, és vágjuk falatnyi darabokra. Keverjünk el 1 ek lisztet a tejfölben, és habarjuk be vele a párolólevet. 2 ek mártást forgassunk össze a hússal.
Gyúrjuk össze a lisztet a tojással és egy csipet sóval. Osszuk két részre a tésztát, kenjük meg őket olajjal, majd folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe 1 órára. Ezután nyújtsuk mindkét adagot vékony lappá. Az egyikre tegyünk kis halmokat a töltelékből, körülöttük vízbe mártott ecset segítségével nedvesítsük meg a tésztát. Fektessük rá a másik lapot, és nyomkodjuk össze őket úgy, hogy ne maradjon levegő a töltelék körül. Derelyevágóval aprítsuk fel a tésztát.
Forrásban levő, sós vízben főzzük a derelyéket 3 percig. Tálaljuk a forró mártással, paprikakockákkal megszórva.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.