A tojásokat habosra keverjük 1,5 dl vízzel, valamint az olajjal. Beleszitáljuk a lisztet, és alaposan összedolgozzuk.
Az így kapott tésztát liszttel meghintett deszkára tesszük, és alaposan átgyúrjuk.
Ezután lefedjük egy üvegedénnyel, és 10 percig pihentetjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát 2-3 mm vastagra, és derelyevágóval8 x 8 cm-es négyzetekre vágjuk.
Mindegyik közepére 1-1 tk szilvalekvárt halmozunk, és a tésztanégyzetek széleit megkenjük egy kevés langyos vízzel, majd átlósan félbe hajtjuk mindet úgy, háromszöget kapjunk. Végül alaposan összenyomkodjuk a széleket.
A derelyéket forrásban lévő, enyhén sós vízben 8-10 percig főzzük, azután szűrőlapáttal kiszedjük, megforgatjuk 1 ek felforrósított olajon. Száraz serpenyőben tálaljuk, a megpirított zsemlemorzsával és a porcukorral megszórva, és a megolvasztott vajjal meglocsolva.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.