A tojásokat habosra keverjük 1,5 dl vízzel, valamint az olajjal. Beleszitáljuk a lisztet, és alaposan összedolgozzuk.
Az így kapott tésztát liszttel meghintett deszkára tesszük, és alaposan átgyúrjuk.
Ezután lefedjük egy üvegedénnyel, és 10 percig pihentetjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát 2-3 mm vastagra, és derelyevágóval8 x 8 cm-es négyzetekre vágjuk.
Mindegyik közepére 1-1 tk szilvalekvárt halmozunk, és a tésztanégyzetek széleit megkenjük egy kevés langyos vízzel, majd átlósan félbe hajtjuk mindet úgy, háromszöget kapjunk. Végül alaposan összenyomkodjuk a széleket.
A derelyéket forrásban lévő, enyhén sós vízben 8-10 percig főzzük, azután szűrőlapáttal kiszedjük, megforgatjuk 1 ek felforrósított olajon. Száraz serpenyőben tálaljuk, a megpirított zsemlemorzsával és a porcukorral megszórva, és a megolvasztott vajjal meglocsolva.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.