A kézmeleg, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Dagasztógéppel vagy kézzel addig keverjük, amíg lágy tésztát kapunk, a kezünkről leválik, és hólyagok keletkeznek a kidolgozott tésztában. Meglisztezzük a tetejét, tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesszük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és 1 cm vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát 10 centiméteres négyszögekre vágjuk, mindegyik középre lekvárt halmozunk, és összegöngyöljük.
Kizsírozott tepsibe egymás mellé tesszük a kifliket, a tetejüket lekenjük a tojásfehérje és tejföl keverékével, és 30 percre félretesszük kelni.
Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a megkelt tésztát, nagyjából 20 perc alatt pirosra sütjük.
Megjegyzés
Tipp: egy csomag vaníliás cukrot keverjünk össze porcukorral, majd hintsük meg az elkészült buktákat. Ízlés szerint túróval, nutellával, különböző krémekkel is megtölthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.