Tojásos nokedli fejes salátával
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Dödölle - az eredeti recept
Farsangi szalagos fánk
Mákos guba
Klasszikus kuglóf
Rakott zöldbab darált hússal
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell
Kínai szezámmagos csirke
Tárkonyos csirkeraguleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Vadas marha
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Hagymás rostélyos
Zsemlegombóc
Kapros tökfőzelék virslivel
Lekváros bukta, ahogy Szabi, a pék készíti recept
recept
Mester
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Lekváros bukta, ahogy Szabi, a pék készíti

75 perc
12 adag
Megfizethető
5
2024. 07. 05.
Frissítve: 2025. 01. 25.
Tápérték(1 adag)
273 kcal Energia
8.3 g Zsír
43.5 g Szénhidrát
6.3 g Fehérje

Elkészítés

  1. Dagasztótálba öntjük a tejet, a tojássárgáját, valamint az élesztőt, majd elkeverjük. Ezután beleszitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a cukrot és a sót is.
  2. A tésztát 3 percen keresztül géppel dagasztjuk, majd az idő letelte után az áttört főtt krumplit és a vajat is hozzáadjuk. Tovább dagasztjuk mindaddig, amíg lágy állagú nem lesz a tészta.
  3. Kikenjük a kelesztőtálat egy kevés olajjal, majd beletesszük a tésztát. Egy kendővel letakarjuk, és 45 percen keresztül kelesztjük.
  4. Ha ezzel elkészültünk, lisztezett felületen 12 részre osztjuk, azaz nagyjából 80 grammos kicsi labdákat formázunk belőlük laza hajtásokkal. Újra letakarjuk, és 10-15 percig pihentetjük.
  5. A pihentetés után lisztezett felületen a gombócokat téglalap formájúra széthúzzuk, ám arra figyeljünk, hogy ne vékonyodjanak el. Az összesnek a közepét megtöltjük lekvárral, majd felhajtjuk a bukták két szélét, de ne teljesen! Ezután elcsípjük a tetejét, és bezárjuk a lekvárt. Így lesz bukta formája.
  6. Egy sütőpapírral bélelt 30×20 cm-es tepsibe pakoljuk a kis buktákat egymás mellé sorakoztatva, majd olvasztott vajjal megkenjük mindegyik tetejét.
  7. 10-15 percet még kelesztjük a tepsiben. Közben a sütőt alsó és felső sütési fokozatban 190-195 fokra előmelegítjük. Végül 30 perc alatt készre sütjük, majd miután elkészültek a bukták, megkenjük még egyszer olvasztott vajjal a tetejüket, végül megszórjuk porcukorral.

Nézd meg videón, hogyan készíti Szabi, a pék a lekváros buktát!


 

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Hasonló receptek

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Illatos-omlós csirke recept
Recept
Egyszerű

Illatos-omlós csirke

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

|

2025.02.07.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.