A tejet a tojásokkal, az élesztővel és a mascarponéval összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a sót, a mascarponét, és közepes fokozaton kb. 5 percig dagasztjuk. Utána hozzáadjuk az olajat, és magasabb fokozaton további 4 percig dagasztjuk. A tésztát kiolajozott tálba tesszük, majd meleg helyen, letakarva 30-40 percig kelesztjük.
A töltelékhez a sonkát és a medvehagymát felaprítjuk, majd összekeverjük őket a mascarponéval, a tormával és a sóval.
Elfelezzük, és a videón látható módon felgömbölyítjük a két tésztát, 15-20 percig pihentetjük őket letakarva. Az egyik gombócot vékony körré nyújtjuk, 40-50 cm legyen az átmérője. Egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket, majd a másik gombócot is kinyújtjuk, és a tetejére fektetjük.
24 cikkre vágjuk, a szélét középen fél centis mélységben bevágjuk, majd feltekerjük, és sütőlapra helyezzük. A tojással megkenjük a tetejét, és 30 percig kelesztjük.
Közben előmelegítjük a sütőt 190 fokra, újra letojásozzuk a stanglikat, megszórjuk mindet reszelt sajttal, és 20-25 perc alatt készre sütjük őket.
Nézd meg videón, hogyan készíti Szabi, a pék a sonkás-medvehagymás stanglit
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.